Stilte

 

Hoe ervaar je stilte in je leven? Lukt het nog wel in deze tijd met volle agenda’s en veel verplichtingen om stil te worden? Laten we het nog wel toe in onze drukke bestaan? Welke rol speelt stilte in ons leven? Peer Verhoeven heeft er een prachtig vergelijk voor: “wat de wortels voor de boom zijn, zijn stilte en bezinning voor de mens”. Het is verborgen en onzichtbaar, net als de wortels, maar het is een deel van ons leven.

In het Christendom wordt ons gevraagd om daden te verrichten en te doen: naastenliefde tonen, voor elkaar zorgen, de hand uitsteken naar een hulpbehoevende mens. In het evangelie van deze week vraagt Jezus om ook aandacht te besteden aan ons innerlijk. Rust, stilte, inkeer en bezinning geven vertrouwen in het leven en inspireren tot zin en zicht in ons dagelijks
doen en laten.

Wij nodigen u van harte uit om op zaterdag 16 juli in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt samen te vieren, te zingen en voor een moment om het stil te maken in onszelf en te luisteren naar de stem van God. De aanvangstijd is 19.00 uur.