Meimaand, Mariamaand

 

Mogelijk niet voor iedereen maar wel voor zeer velen ademt de meimaand een bijzondere sfeer. Omdat de klanken, geuren en kleuren van het voorjaar ons blij stemmen. Omdat het Mariamaand is. Mensen gaan, bewust gelovig of zonder het te beseffen- langs ’s Heren wegen op weg naar een Mariakapel. Een kaarsje te laten branden omdat we sinds midden vorige eeuw stilstaan bij bezetting, bevrijding - en herdenken.

De meimaand is vol beweging, op weg gaan, pelgrimeren, een veldkapel aandoen. De populariteit van het pelgrimeren, stil onderweg zijn en wandelen in de natuur, mag je zien als een teken van ‘verinnerlijking’, een ‘meditatief moment’. Wie daar lopen zijn niet alleen te voet op weg, maar ook met hart en ziel, met huiver en hoop. Lang voordat de naam ‘christen’ bedacht was en ‘de kerk’ bestond, heetten Jezus’ volgelingen De Weg.

Bidden voor de vrede
Wij bidden tijdens de viering voor vrede in Oekraïne. Dat onverdraagzaamheid en geweld plaats mogen maken voor barmhartigheid en vrede.

U bent van harte welkom om aan de viering deel te nemen. Op zaterdag 21 mei in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt. De aanvangstijd is 19.00 uur.