Nieuw boek van Peer Verhoeven

Afbeelding - boek Peer Verhoeven - De tijd zal het leren

Onlangs vierde Peer Verhoeven zijn negentigste verjaardag. Bij die gelegenheid is aan hem een nieuw boek aangeboden met 366 teksten van zijn eigen hand, voor elke dag van het jaar een. Deze teksten geven stof voor bezinning. Ze zijn door Marcel Zagers gekozen uit het omvangrijke oeuvre van Peer en van een inleiding voorzien. Ze gaan over het leven zoals het kan worden geleefd en beleefd. Als haast geen ander in kerkelijk Nederland heeft Peer Verhoeven het mysterie van het bestaan op deze manier weten op te roepen.

Peer heeft zijn gedachten veelvuldig verwoord, in zijn lessen op de Pedagogische Academie, in diverse boeken en in artikelen voor het tijdschrift De Roerom en ook in gebeden en meditatieve teksten die hij schreef voor de vieringen van Open Kerk. Hij deed dat in korte zinnen, met eenvoudige woorden, die meer bedoeld zijn om het religieuze besef op te roepen dan om het verder in te kleuren. Een van zijn wijze uitspraken is: ‘Lief en leed, vreugde en verdriet hebben evenveel gezichten als er mensen zijn’. Peer ten voeten uit.

Het boek is in eigen beheer uitgegeven door Open Kerk Helvoirt. De kosten bedragen € 19,90. Voor verzenden wordt € 5 extra gerekend. Belangstelling voor dit boek? Bel Jet of Christ van Iersel op 0411-641529 of stuur een mail naar: christvaniersel@gmail.com.